Jednoduchý recept

Smažené plněné sardele

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24785
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
6 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
8 ks Sardel
8 ks Sardelové řezy
5 polévková lžíce Strouhanka
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 227kJ
3% Sacharidy 11 g
19% Tuky 14 g
171% Sodík 3 g
55% Bílkoviny 31 g

Smažené plněné sardele postup přípravy receptu:

1

Čerstvé sardele očistíme, vykucháme a vykostíme, poté je omyjeme a osušíme. Sardelové řezy rovněž omyjeme a osušíme.

2

Čerstvé sardele podélně rozevřeme a každou rybu plníme jedním sardelovým řezem.

3

Na obalování ryb si připravíme talíř s rozšlehaným vejcem a misku se směsí mouky a strouhanky. Každou plněnou rybu obalíme nejprve ve vejci a poté ve směsi mouky a strouhanky.

4

Ryby smažíme dozlatova na rozehřátém oleji.

5

Čerstvou petrželovou nať najemno nasekáme.

6

Smažené sardelky podáváme posypané petrželkou a obložené plátky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept