Recept

Jemná terina z úhoře se špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24786
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

dušený špenát
1 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 ks Citrony
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 plátek Mořský jazyk
1 špetka Muškátový oříšek
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
450 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
Jemná terina z úhoře se špenátem
1 špetka Kurkuma
1 kávová lžička Pepř bílý
75 g Pistácie
1 polévková lžíce Sůl
700 g Úhoř říční
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 l Voda pitná
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 612kJ
5% Sacharidy 20 g
69% Tuky 52 g
43% Sodík 854 mg
51% Bílkoviny 29 g

Jemná terina z úhoře se špenátem postup přípravy receptu:

1

Čerstvého omytého úhoře stáhneme z kůže, odstraníme hlavu s ocasem, úhoře vykucháme a zbavíme páteřní kosti. Nakrájíme maso na malé kousky, dáme je do mixéru, přidáme 2 bílky, zakysanou smetanu, kurkumu, sůl, pepř a vše rozmixujeme. Pak do rozmixované paštiky přimícháme posekané pistácie.

2

Špenátové listy, petržel a bazalku omyjeme. Špenát dáme na 1 minutu spařit do vařící vody, pak ho scedíme, necháme odkapat a spolu s bylinkami pokrájíme nadrobno.

3

V pánvi na rozpuštěném másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, pak přidáme špenát s bylinkami a dusíme přibližně 7-10 minut. Špenát osolíme a opepříme podle chuti, přimícháme rozmačkaný česnek, špetku muškátového oříšku, vše promícháme a odstavíme z plotny.

4

Omyté plátky mořského jazyka osolíme, opepříme a dáme stranou.

5

Nádobu na terinu si vymažeme olejem a vyložíme ji pečícím papírem, na který vložíme 1/2 paštiky z úhoře. Na ni poklademe 2 plátky mořského jazyka, na něj rozložíme špenát s bylinkami, který pak zakryjeme 2 plátky mořského jazyka a na něj navrstvíme druhou polovinu rybí paštiky.

6

Nádobu uzavřeme, vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby. Pečeme 1 hodinu při 160 °C.

7

Terinu z úhoře necháme chvíli zchladit, pak ji vyklopíme na mísu a před servírováním nakrájíme porce a podáváme s plátky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept