Jemná terina z úhoře se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemná terina z úhoře se špenátem
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24786 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
dušený špenát | |
---|---|
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 plátek | Mořský jazyk |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
450 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
Jemná terina z úhoře se špenátem | |
1 špetka | Kurkuma |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
75 g | Pistácie |
1 polévková lžíce | Sůl |
700 g | Úhoř říční |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 l | Voda pitná |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 136,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 11g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,9mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Citrony, Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Kurkuma, Pepř bílý, Pistácie, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemná terina z úhoře se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Čerstvého omytého úhoře stáhneme z kůže, odstraníme hlavu s ocasem, úhoře vykucháme a zbavíme páteřní kosti. Nakrájíme maso na malé kousky, dáme je do mixéru, přidáme 2 bílky, zakysanou smetanu, kurkumu, sůl, pepř a vše rozmixujeme. Pak do rozmixované paštiky přimícháme posekané pistácie. |
2 | Špenátové listy, petržel a bazalku omyjeme. Špenát dáme na 1 minutu spařit do vařící vody, pak ho scedíme, necháme odkapat a spolu s bylinkami pokrájíme nadrobno. |
3 | V pánvi na rozpuštěném másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, pak přidáme špenát s bylinkami a dusíme přibližně 7-10 minut. Špenát osolíme a opepříme podle chuti, přimícháme rozmačkaný česnek, špetku muškátového oříšku, vše promícháme a odstavíme z plotny. |
4 | Omyté plátky mořského jazyka osolíme, opepříme a dáme stranou. |
5 | Nádobu na terinu si vymažeme olejem a vyložíme ji pečícím papírem, na který vložíme 1/2 paštiky z úhoře. Na ni poklademe 2 plátky mořského jazyka, na něj rozložíme špenát s bylinkami, který pak zakryjeme 2 plátky mořského jazyka a na něj navrstvíme druhou polovinu rybí paštiky. |
6 | Nádobu uzavřeme, vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby. Pečeme 1 hodinu při 160 °C. |
7 | Terinu z úhoře necháme chvíli zchladit, pak ji vyklopíme na mísu a před servírováním nakrájíme porce a podáváme s plátky citronu. |