Lehká rajčatová polévka s lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lehká rajčatová polévka s lososem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24791 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
10 g | Kopr čerstvý |
250 g | Losos - filety |
20 ml | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 g | Sůl |
15 g | Tymián čerstvý |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,8mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kopr čerstvý, Losos - filety, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lehká rajčatová polévka s lososem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci zahřejeme olej a zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na malé kostičky nakrájené oloupané brambory a 1-2 minuty je osmahneme. Přidáme nakrájená rajčata a zeleninový vývar, přikryté necháme zhruba 10-15 minut vařit, dokud se brambory neuvaří. |
2 | Nakrájíme lososa na menší kousky a přidáme po změknutí brambor do polévky, vše necháme ještě vařit. Polévku ochutíme solí, pepřem, tymiánem, koprem a octem balsamico a ihned podáváme. |
Poznámka
Polévka je chutná také za studena.