Ostrá rybí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrá rybí polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24792 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
25 ml | Citronová šťáva |
25 g | Cukr třtinový |
1 kávová lžička | Majoránka |
400 g | Okouník mořský |
80 ml | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika zelená |
25 g | Pepř cayenský |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
15 g | Tymián čerstvý |
130 ml | Víno bílé |
750 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 45,4mg |
Draslík | 951,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 103,3mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Majoránka, Okouník mořský, Paprika červená, Paprika zelená, Pepř cayenský, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrá rybí polévka postup přípravy receptu:
1 | Papriky očistíme, odstraníme semínka a bílá žebra a nakrájíme na tenké proužky. |
2 | Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a česnek, přidáme papriky a vše osmahneme. Podlijeme vínem, zeleninovým vývarem, dochutíme zbývajícím kořením a necháme asi 20 minut pozvolna vařit. |
3 | Nakonec ochutíme citrónovou šťávou a cukrem, zmírníme příkon tepla. Rybí filety očistíme, nakrájíme na menší kousky a necháme ve vývaru asi 10 minut táhnout. |