Tuňáková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňáková polévka
Tuňáková polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24793 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
80 ml | Citronová šťáva |
170 g | Kukuřice |
50 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Paprika červená |
20 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
400 g | Tuňák obecný |
250 ml | Víno bílé |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 55,3mg |
Draslík | 778,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,4mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuňák obecný, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňáková polévka postup přípravy receptu:
1 | Kukuřici a tuňáka necháme okapat, v hrnci ohřejeme spolu s vývarem, vínem a citrónovou šťávou. Prolisujeme česnek, cibuli a očištěné papriky nakrájíme na malé kostičky a vše osmahneme na másle, posypeme mletou paprikou, ještě krátce osmahneme a pak vmícháme do polévky. |
2 | Případně zředíme vývarem a dochutíme solí a pepřem. |