Rybí polévka s vermutem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka s vermutem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24794 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
3 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
50 ml | Dolin - Vermouth |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
150 g | Krevety tygří - loupané |
2 ks | Mrkev kořen |
50 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
8 g | Pepř bílý |
8 g | Pepř cayenský |
20 g | Petržel - nať |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
500 g | Treska mražená |
25 g | Tymián čerstvý |
250 ml | Víno bílé |
15 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 74,4mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,6mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Paprika červená, Paprika zelená, Pepř bílý, Pepř cayenský, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Fenykl sladký - hlíza, Krevety tygří - loupané, Mrkev kořen, Olej olivový, Petržel - nať, Treska mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka s vermutem postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme v něm cibuli, česnek, celer, fenykl, mrkev, oloupaná rajčata zbavená semínek i očištěné papriky. Vše nakrájené na kostičky. Přidáme bylinky a krátce za stálého míchání osmahneme. |
2 | Podlijeme vývarem a vínem, 10 minut povaříme. Ochutíme vermutem, oběma druhy pepře, osolíme, přidáme ryby nakrájené na kostičky a krevety. |
3 | Necháme asi 5 minut táhnout, již nevaříme. Posypeme nahrubo nasekanou petrželí a podáváme. |