Paštičky s krevetami a zeleným chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštičky s krevetami a zeleným chřestem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 24795 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
vařené krevety | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
130 g | Krevety tygří - loupané |
0,5 polévková lžíce | Ocet jablečný |
5 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
smetanová omáčka | |
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Petržel kudrnka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
125 g | Zakysaná smetana |
Paštičky s krevetami a zeleným chřestem | |
350 g | Chřest zelený |
250 g | Listové těsto |
4 ks | Meduňka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 136,3mg |
Draslík | 788,5mg |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 71,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cukr krupice, Ocet jablečný, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná, Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Petržel - nať, Máslo čerstvé, Petržel kudrnka, Chřest zelený, Listové těsto, Meduňka, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paštičky s krevetami a zeleným chřestem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme vodu, celé černé koření, bobkový list, ocet, sůl, cukr a vše vaříme asi 5 minut, pak do vývaru vložíme krevety a vaříme je 3 minuty. Krevety scedíme a v té samé nádobě rychle na teplé plotně osušíme. |
2 | Očištěnou cibuli šalotku pokrájíme nadrobno a v pánvi na rozehřátém másle ji zpěníme, přidáme k ní očištěné a omyté chřestové hlavičky a pod pokličkou vše dusíme asi 3 minuty. Pak chřest vyjmeme a odložíme na talíř. K cibuli přilijeme bílé víno a necháme pomalým vařením do poloviny odpařit. Potom přimícháme zakysanou smetanu a když se začne vařit, dochutíme vše solí, pepřem a citronovou šťávou. Povaříme ještě 5 minut a odstavíme z plotny. |
3 | Do horké omáčky vložíme uvařené krevety, chřest, drobně pokrájenou zelenou petrželku a na 5 minut omáčku zakryjeme pokličkou. |
4 | Připravíme předem upečené 4 kusy paštiček z listového těsta a naplníme je uvařenou omáčkou s krevetami a chřestem. |
5 | Paštičky : na pomoučeném vále z čerstvého nebo mraženého listového těsta rozválíme plát silný přibližně 3 - 4 mm. Kulatou formičkou vykrojíme kolečka o průměru do 10 cm. |
6 | Z 2/3 těchto koleček opět vypichujeme malá kolečka o průměru 8 cm, která odložíme na plech vyložený pečícím papírem. Tato malá kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do předehřáté trouby upéct dozlatova. Pečeme při 200°C asi 7-8 minut. Upečená kolečka použijeme jako pokličku na paštičky. Paštičky vytvoříme tak, že plné kolečko potřeme vajíčkem, na něj posadíme jeden vajíčkem potřený kroužek a na něj položíme druhý kroužek těsta. |
7 | Když máme upečené "pokličky", dáme upéct do trouby paštičky, které pečeme 8-12 minut dozlatova. |
Poznámka
Paštičky ještě ozdobíme lístky meduňky a podáváme.