Recept

Paštičky s krevetami a zeleným chřestem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 24795
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

vařené krevety
1 ks Bobkový list
1 kávová lžička Cukr krupice
130 g Krevety tygří - loupané
0,5 polévková lžíce Ocet jablečný
5 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná
smetanová omáčka
2 ks Cibule
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Petržel kudrnka
0,5 kávová lžička Sůl
1 dl Víno bílé
125 g Zakysaná smetana
Paštičky s krevetami a zeleným chřestem
350 g Chřest zelený
250 g Listové těsto
4 ks Meduňka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 618 kcal
Kilojoule 2 587kJ
20% Sacharidy 71 g
43% Tuky 32 g
15% Sodík 305 mg
41% Bílkoviny 23 g

Paštičky s krevetami a zeleným chřestem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme vodu, celé černé koření, bobkový list, ocet, sůl, cukr a vše vaříme asi 5 minut, pak do vývaru vložíme krevety a vaříme je 3 minuty. Krevety scedíme a v té samé nádobě rychle na teplé plotně osušíme.

2

Očištěnou cibuli šalotku pokrájíme nadrobno a v pánvi na rozehřátém másle ji zpěníme, přidáme k ní očištěné a omyté chřestové hlavičky a pod pokličkou vše dusíme asi 3 minuty. Pak chřest vyjmeme a odložíme na talíř. K cibuli přilijeme bílé víno a necháme pomalým vařením do poloviny odpařit. Potom přimícháme zakysanou smetanu a když se začne vařit, dochutíme vše solí, pepřem a citronovou šťávou. Povaříme ještě 5 minut a odstavíme z plotny.

3

Do horké omáčky vložíme uvařené krevety, chřest, drobně pokrájenou zelenou petrželku a na 5 minut omáčku zakryjeme pokličkou.

4

Připravíme předem upečené 4 kusy paštiček z listového těsta a naplníme je uvařenou omáčkou s krevetami a chřestem.

5

Paštičky : na pomoučeném vále z čerstvého nebo mraženého listového těsta rozválíme plát silný přibližně 3 - 4 mm. Kulatou formičkou vykrojíme kolečka o průměru do 10 cm.

6

Z 2/3 těchto koleček opět vypichujeme malá kolečka o průměru 8 cm, která odložíme na plech vyložený pečícím papírem. Tato malá kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do předehřáté trouby upéct dozlatova. Pečeme při 200°C asi 7-8 minut. Upečená kolečka použijeme jako pokličku na paštičky. Paštičky vytvoříme tak, že plné kolečko potřeme vajíčkem, na něj posadíme jeden vajíčkem potřený kroužek a na něj položíme druhý kroužek těsta.

7

Když máme upečené "pokličky", dáme upéct do trouby paštičky, které pečeme 8-12 minut dozlatova.

Poznámka

Paštičky ještě ozdobíme lístky meduňky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept