Švédská rybí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švédská rybí polévka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 24796 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
6 ks | Brambory |
400 g | Filé z aljašské tresky |
60 g | Kopr čerstvý |
50 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
800 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 78,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,4mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 73,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švédská rybí polévka postup přípravy receptu:
1 | Omytý pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle. Přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory a vývar, aby byla zelenina ponořená. |
2 | Uvařené brambory rozmixujeme tyčovým mixérem. Ne do hladkého pyré. Přidáme na kousky nakrájené ryby a povaříme. |
3 | Zjemníme smetanou a ochutíme bylinkami, osolíme a opepříme. |
Poznámka
Podáváme s opečenými chlebovými krutónky.