Recept

Čínská krevetová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24797

Ingredience

4 ks Houby černé
50 g Koriandr čerstvý
150 g Krevety tygří - loupané
30 g Maizena - kukuřičný škrob
50 ml Ocet vinný
30 ml Olej olivový
10 g Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
300 g Treska aljašská
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 l Vývar drůbeží
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 110kJ
4% Sacharidy 14 g
19% Tuky 14 g
47% Sodík 946 mg
67% Bílkoviny 37 g

Čínská krevetová polévka postup přípravy receptu:

1

Houby namočíme na 20 minut do vlažné vody. Poté je necháme okapat, odřízneme tvrdší části a zbytek nakrájíme na jemné nudličky. Jemně nasekaný zázvor vložíme do vývaru a přivedeme k varu. Filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na 3-4 cm dlouhé nudličky. Maizenu smícháme se solí a nudličky ve směsi pečlivě obalíme. Po jedné je protáhneme lehce rozšlehaným bílkem a vložíme do vřícího vývaru. Zprudka povaříme přibližně 3 minuty.

2

Připravené houby rychle osmahneme na pánvičce na oleji. Přidáme je i s krevetami do vývaru a povaříme přibližně 2 minuty, zkontrolujeme, zda jsou kousky ryby dostatečně vařené. Vmícháme ocet a nasekané lístky koriandru. Dochutíme pepřem, případně dosolíme. Přivedeme k varu a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept