Čínská krevetová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínská krevetová polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24797 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
4 ks | Houby černé |
50 g | Koriandr čerstvý |
150 g | Krevety tygří - loupané |
30 g | Maizena - kukuřičný škrob |
50 ml | Ocet vinný |
30 ml | Olej olivový |
10 g | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
300 g | Treska aljašská |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 l | Vývar drůbeží |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 67,1mg |
Draslík | 446,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr čerstvý, Ocet vinný, Sůl, Treska aljašská, Vaječný bílek slepičí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby černé, Krevety tygří - loupané, Maizena - kukuřičný škrob, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínská krevetová polévka postup přípravy receptu:
1 | Houby namočíme na 20 minut do vlažné vody. Poté je necháme okapat, odřízneme tvrdší části a zbytek nakrájíme na jemné nudličky. Jemně nasekaný zázvor vložíme do vývaru a přivedeme k varu. Filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na 3-4 cm dlouhé nudličky. Maizenu smícháme se solí a nudličky ve směsi pečlivě obalíme. Po jedné je protáhneme lehce rozšlehaným bílkem a vložíme do vřícího vývaru. Zprudka povaříme přibližně 3 minuty. |
2 | Připravené houby rychle osmahneme na pánvičce na oleji. Přidáme je i s krevetami do vývaru a povaříme přibližně 2 minuty, zkontrolujeme, zda jsou kousky ryby dostatečně vařené. Vmícháme ocet a nasekané lístky koriandru. Dochutíme pepřem, případně dosolíme. Přivedeme k varu a ihned servírujeme. |