Gazpacho s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gazpacho s krevetami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24798 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
3 ks | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
15 ml | Citronová šťáva |
300 g | Krevety tygří - loupané |
30 g | Med včelí |
2 ks | Okurka salátová |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika žlutá |
5 g | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
250 ml | Rajčatová šťáva |
30 ml | Sherry brandy |
5 g | Sůl |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 79,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 159,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citronová šťáva, Med včelí, Okurka salátová, Paprika červená, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva, Sherry brandy, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gazpacho s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Oloupaná rajčata a okurky zbavené semínek, očištěné papriky a chilli papričky, cibulí, česnek a bazalku nakrájíme nadrobno. |
2 | Dobře promícháme olivový olej, ocet, sherry brandy, med a citrónovou šťávu, aby vznikla homogenní zálivka. Procezený vývar promícháme s rajčatovou šťávou a připravenou zálivkou a ochutíme solí a pepřem. |
3 | Polovinu rajčat, okurek, paprik a lístků bazalky a celé množství chilli papriček, cibule a česnek několik minut mixujeme. |
4 | Smícháme rozmixovanou zeleninu se zbývajícími kousky rajčat, okurek a paprik, dobře promícháme a uložíme do chladničky. |
5 | Před podáváním rozdrtíme v mixéru ledové kostky, vmícháme do vychlazené polévky, osolíme a opepříme. Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme zbývající bazalkou a krevetami. |
6 | Podáváme s čerstvou ciabattou. |