Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24798
Kategorie: Polévky

Ingredience

3 ks Bazalka
2 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
15 ml Citronová šťáva
300 g Krevety tygří - loupané
30 g Med včelí
2 ks Okurka salátová
30 ml Olej olivový extra panenský
2 ks Paprika červená
2 ks Paprika žlutá
5 g Pepř černý mletý
6 ks Rajčata
250 ml Rajčatová šťáva
30 ml Sherry brandy
5 g Sůl
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 311 kcal
Kilojoule 1 300kJ
11% Sacharidy 41 g
15% Tuky 11 g
43% Sodík 855 mg
42% Bílkoviny 24 g

Gazpacho s krevetami postup přípravy receptu:

1

Oloupaná rajčata a okurky zbavené semínek, očištěné papriky a chilli papričky, cibulí, česnek a bazalku nakrájíme nadrobno.

2

Dobře promícháme olivový olej, ocet, sherry brandy, med a citrónovou šťávu, aby vznikla homogenní zálivka. Procezený vývar promícháme s rajčatovou šťávou a připravenou zálivkou a ochutíme solí a pepřem.

3

Polovinu rajčat, okurek, paprik a lístků bazalky a celé množství chilli papriček, cibule a česnek několik minut mixujeme.

4

Smícháme rozmixovanou zeleninu se zbývajícími kousky rajčat, okurek a paprik, dobře promícháme a uložíme do chladničky.

5

Před podáváním rozdrtíme v mixéru ledové kostky, vmícháme do vychlazené polévky, osolíme a opepříme. Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme zbývající bazalkou a krevetami.

6

Podáváme s čerstvou ciabattou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept