Krevetová polévka s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetová polévka s bramborami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24803 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
800 g | Brambory |
2 l | Hovězí vývar základní |
300 g | Krevety tygří - loupané |
50 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
50 g | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
250 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 144,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 88,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Hovězí vývar základní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevetová polévka s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Oškrábané brambory nakrájíme na malé kousky, bílou a kousek zelené části pórků nakrájíme na kolečka, mrkev nahrubo nastrouháme. Vše vložíme do vývaru a uvaříme, poté rozmixujeme. Přidáme smetanu a máslo a rozmícháme. Polévka má mít smetanovou konzistenci. Chceme-li získat polévku hustší, rozmixujeme v ní ještě 1-2 vařené brambory. Máme-li polévku řidší, přidáme ještě trochu vývaru. |
2 | Na tuku dokřupava osmahneme malé kostičky slaniny a necháme je okapat na papírové utěrce. |
3 | Polévku osolíme, přidáme slaninu a krevety a promícháme a několik minut povaříme. |
4 | Rozdělíme do talířů a ozdobíme nasekanou petrželí, případně kouskem pórku. |