Jednoduchý recept

Cuketová polévka s mušlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24808

Ingredience

4 plátek Chléb toastový
25 ml Citronová šťáva
1 ks Citrony
700 g Cuketa
30 g Koriandr čerstvý
700 g Mušle slávky
80 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
1 l Vývar rybí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 535 kcal
Kilojoule 2 238kJ
11% Sacharidy 40 g
37% Tuky 28 g
102% Sodík 2 g
60% Bílkoviny 34 g

Cuketová polévka s mušlemi postup přípravy receptu:

1

Mušle zahřejeme v přikrytém hrnci v troše vody, až se lastury otevřou. Vyjmeme je a z otevřených lastur vybereme maso a vrátíme zpět do vývaru, zavřené lastury vyhodíme.

2

Nadrobno nasekaný česnek osmahneme na oleji, až je měkký a zlatavý. Nesmí být tmavý, protože tmavý česnek je hořký. Vmícháme na silné plátky nakrájené cukety, nastrouhanou kůru z citrónu a koriandr, potom přidáme rybí vývar. Uvedeme do varu a přikryté vaříme 10-15 minut, až jsou cukety měkké.

3

Polévku rozmixujeme, přidáme mušle a vývar z mušlí a prohřejeme, již však nevaříme, jinak by mušle ztvrdly.

4

Ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Podáváme s opečeným toastovým chlebem potřeným česnekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept