Jednoduchý recept

Polévka s mušlemi, hřebenatkami a bílým vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24809

Ingredience

8 ks Hřebenatka
250 g Mušle slávky
50 ml Olej olivový
10 g Pepř cayenský
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
200 ml Protlak rajčatový
5 g Sůl
1 l Voda pitná
200 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 823kJ
12% Sacharidy 42 g
20% Tuky 15 g
41% Sodík 824 mg
46% Bílkoviny 26 g

Polévka s mušlemi, hřebenatkami a bílým vínem postup přípravy receptu:

1

Mušle i hřebenatky kuchyňsky připravíme, hřebenatky necháme stranou a mušle povaříme v osolené vodě, až se otevřou. Vývar scedíme a uchováme na později.

2

V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou šalotku, česnek a nadrobno nasekanou petržel. Ochutíme špetkou cayenského pepře a za stálého míchání cca 2 minuty při vyšší teplotě opékáme. Podlijeme bílým vínem a necháme 1 minutu povařit. Přidáme vývar z mušlí, rajčatový protlak, necháme 5 minut povařit. Osolíme a opepříme. Přidáme mušle a ještě 5 minut pomalu prohříváme, až jsou i hřebenatky uvařené.

3

Podáváme posypané zbývající petrželí s krutónky osmaženými na olivovém oleji (1 lžíce) a promíchanými s nadrobno nasekaným česnekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept