Recept

Mořské plody na červeném víně

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24810
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

1 ks Bageta
2 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
1 ks Citrony
170 g Krevety tygří - loupané
500 g Mušle v nálevu
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
255 g Sépie
160 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 585 kcal
Kilojoule 2 446kJ
16% Sacharidy 56 g
17% Tuky 13 g
105% Sodík 2 g
104% Bílkoviny 58 g

Mořské plody na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Krevety omyjeme, sépie opláchneme a nakrájíme na kolečka. Obojí necháme okapat. Česnek prolisujeme a také odložíme.

2

Rajčata necháme asi na 30 sekund spařit ve vroucí vodě, poté je oloupeme, odstraníme semínka a rajčata nakrájíme na kostičky.

3

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na pánvi na rozehřátém oleji. Když cibulka zesklovatí, přidáme k ní krevety, sépie a nakládané mušle. Směs mořských plodů krátce osmahneme.

4

Přilijeme víno a vmícháme rajčata, rajčatový protlak, prolisovaný česnek, chilli a pepř. Za občasného míchání dusíme 15 minut.

5

Petrželovou nať nasekáme najemno. Když jsou mořské plody podušené, přimícháme k nim petrželku a pokrm ještě 3 minuty podusíme.

6

Podáváme rozložené na plátcích bagety a ozdobené kolečky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept