Medailonky z ďasa se slaninou na zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medailonky z ďasa se slaninou na zelí
Medailonky z ďasa se slaninou na zelí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24814 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Anglická slanina |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kg | Mořský ďas |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
4 ks | Šalotka |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 130,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Mořský ďas, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medailonky z ďasa se slaninou na zelí postup přípravy receptu:
1 | Rybu stáhneme z kůže, odstraníme páteř, maso nakrájíme na větší medailonky. Každý kousek obtočíme plátkem slaniny a spíchneme párátkem. |
2 | Na másle zpěníme polovinu drobně pokrájené šalotky a přidáme na nudličky pokrájené zelí. Zmírníme teplotu, osolíme a opepříme, zakryjeme pokličkou a za občasného promíchání necháme 20 minut podusit. |
3 | Šalotku a pokrájenou zelenou petrželku zpěníme na másle, přilijeme víno, necháme lehce odpařit, promícháme se smetanou. Přivedeme k varu a odstavíme, propasírujeme. Do vzniklé omáčky vmícháme drobně nasekanou petrželku, dochutíme solí a pepřem. |
4 | Rybí medailonky osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji pečeme 2 minuty z každé strany. Přidáme k podušenému zelí a 5 minut dusíme. Servírujeme přelité petrželkovou omáčkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.