Recept

Medailonky z ďasa na jarní zelenině

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24816
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Fenykl sladký - hlíza
100 g Máslo čerstvé
600 g Mořský ďas
1 ks Mrkev kořen
120 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 špetka Šafrán
6 ks Šalotka
5 g Sůl
240 g Tymián čerstvý
2 ks Vaječný žloutek slepičí
50 ml Víno bílé
150 g Víno portské
150 ml Vývar rybí
50 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,031 kcal
Kilojoule 4 313kJ
22% Sacharidy 80 g
82% Tuky 61 g
35% Sodík 710 mg
66% Bílkoviny 37 g

Medailonky z ďasa na jarní zelenině postup přípravy receptu:

1

V pánvi zahřejeme lžíci olivového oleje a zesklovatíme nadrobno nakrájenou šalotku. Podlijeme portským vínem a při střední teplotě necháme tekutinu odpařit. Do mísy dáme lístky tymiánu, změklé máslo, žloutky, přidáme směs z pánve a vše velmi dobře promícháme. Z papíru na pečení odstřihneme dlouhý pás, rozetřeme na něj v dlouhém pruhu portské máslo, zavineme a necháme 2 hodiny v chladničce ztuhnout.

2

V pánví zahřejeme olivový olej (část si ponecháme na později), přidáme na tenké kroužky nakrájený pórek, na proužky nakrájenou mrkev a fenykl. Vše osmažíme. Přidáme špetku šafránu, podlijeme bílým vínem a provaříme. Podlijeme vývarem, osolíme a opepříme, vaříme pod pokličkou při střední teplotě asi 6-8 minut, aby byla zelenina ještě pevná. Zjemníme přidáním zakysané smetany, promícháme a dochutíme.

3

V pánvi zahřejeme 2 lžíce olivového oleje. Naporcujeme filety na 4 díly a v horkém oleji z obou stran osolené a opepřené maso opečeme. Vložíme do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme asi 8 minut. Poté filety poklademe na kolečka nakrájeným máslem a další 2 minuty dopékáme. Zeleninu rozdělíme na talíře, poklademe porcí ryby a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept