Recept

Špízy z ďasa s pikantní marinádou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24817
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

150 g Bazalka
150 g Kopr čerstvý
50 g Med včelí
1 kg Mořský ďas
120 ml Ocet vinný
100 ml Olej olivový
4 ks Paprika zelená
5 g Pepř černý mletý
6 ks Rajčata
50 g Sezam - semena
5 g Sůl
100 ml Whisky

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 651 kcal
Kilojoule 2 724kJ
7% Sacharidy 26 g
48% Tuky 36 g
28% Sodík 565 mg
76% Bílkoviny 43 g

Špízy z ďasa s pikantní marinádou postup přípravy receptu:

1

Smícháním všech ingrediencí připravíme marinádu. Očištěného ďasa nakrájíme na kostičky, promícháme s marinádou a necháme 1-2 hodiny v chladu odležet. Rybí kostky vyjmeme z marinády a napícháme na špízové jehly, marinádu rozdělíme na poloviny. Očištěné papriky rozpůlíme a potřeme olivovým olejem. Na gril klademe společně špízy i půlky paprik, za stálého potírání marinádou opékáme. Ryby dozlatova, papriky dohněda.

2

Zbytek marinády vložíme do kastrůlku, přidáme čerstvou nahrubo nasekanou bazalku a pozvolna 2 minuty provaříme. Dochutíme solí a pepřem a naplníme do polovin paprik.

3

Na talíři podáváme špízy s polovinami plněných paprik ozdobené bazalkovými snítkami.

Poznámka

Jako přílohu můžeme podávat bagetu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept