Jahodová zmrzlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodová zmrzlina
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2482 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
425 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
1 kg | Jahody zahradní |
1 kávová lžička | Olej stolní |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
10 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 106g |
---|---|
Cholesterol | 20,3mg |
Draslík | 307,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 24,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 117,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jahody zahradní, Olej stolní, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodová zmrzlina postup přípravy receptu:
1 | Několik jahod si ponecháme na dozdobení, zbytek odstopkujeme a propasírujeme přes síto. |
2 | V kastrolu přivedeme k varu 350g cukru se 2 lžícemi vody, přidáme želatinu namočenou do studené vody, odstavíme a mícháme, dokud se želé nerozpustí. Poté přidáme do směsi jahodové pyré a vanilkový cukr. Důkladně promícháme a necháme vychladnout. |
3 | Mezitím ušleháme ze smetany a zbylého cukru tuhou šlehačku a přimícháme do jahodové směsi ve chvíli, kdy začne tuhnout. Formu lehce vymažeme, nalijeme směs, přidáme několik menších jahod a mrazíme 4-5hodin. |
4 | Zmrazený dezert vyklopíme na mísu a dozdobíme zbylými jahodami. Ihned podáváme. |