Špíz z ďasa na pestré zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špíz z ďasa na pestré zelenině
Špíz z ďasa na pestré zelenině
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24820 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 ks | Badyán |
5 ks | Citronová tráva |
600 g | Mořský ďas |
250 g | Mrkev kořen |
60 ml | Olej olivový |
30 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
250 g | Petržel kořen |
1 ks | Šalotka |
5 g | Sůl |
30 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 101g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 113,5mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová tráva, Mořský ďas, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špíz z ďasa na pestré zelenině postup přípravy receptu:
1 | Na jiné pánvi osmahneme na olivovém oleji nadrobno krájenou šalotku, pak přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Ochutíme solí a pepřem, podlijeme vodou, přidáme badyán a asi 3 minuty necháme vařit. Scedíme a v cedníku necháme vychladnout, do studeného zeleninového vývaru přidám olivový olej, lžičku tymiánu a rozmixujeme. |
2 | Ďasa nakrájíme na stejně velké kousky a po 3 kouscích navlékáme na 4 stonky citrónové trávy. Rybí špízy osolíme, opepříme, poslední stonek citrónové trávy najemno nasekáme a ochutíme připravené špízy. Opečeme v pánvi na olivovém oleji. |
3 | Na talíře rozdělíme glazovanou zeleninu, poklademe špízy z ďasa, pokapeme zálivkou a ozdobíme snítkou tymiánu a badyánem, který se vařil ve vývaru. |