Recept

Špíz z ďasa na pestré zelenině

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24820
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

4 ks Badyán
5 ks Citronová tráva
600 g Mořský ďas
250 g Mrkev kořen
60 ml Olej olivový
30 g Paprika mletá sladká
5 g Pepř černý mletý
250 g Petržel kořen
1 ks Šalotka
5 g Sůl
30 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 691 kcal
Kilojoule 2 891kJ
29% Sacharidy 105 g
219% Tuky 164 g
29% Sodík 575 mg
60% Bílkoviny 34 g

Špíz z ďasa na pestré zelenině postup přípravy receptu:

1

Na jiné pánvi osmahneme na olivovém oleji nadrobno krájenou šalotku, pak přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Ochutíme solí a pepřem, podlijeme vodou, přidáme badyán a asi 3 minuty necháme vařit. Scedíme a v cedníku necháme vychladnout, do studeného zeleninového vývaru přidám olivový olej, lžičku tymiánu a rozmixujeme.

2

Ďasa nakrájíme na stejně velké kousky a po 3 kouscích navlékáme na 4 stonky citrónové trávy. Rybí špízy osolíme, opepříme, poslední stonek citrónové trávy najemno nasekáme a ochutíme připravené špízy. Opečeme v pánvi na olivovém oleji.

3

Na talíře rozdělíme glazovanou zeleninu, poklademe špízy z ďasa, pokapeme zálivkou a ozdobíme snítkou tymiánu a badyánem, který se vařil ve vývaru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept