Paštičky s krevetami a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštičky s krevetami a rajčaty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 24824 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
náplň | |
---|---|
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
750 g | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1,3 dl | Víno bílé |
na ozdobu | |
1 hrst | Ořechy vlašské |
2 ks | Petržel kudrnka |
Paštičky s krevetami a rajčaty | |
250 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 289,0mg |
Draslík | 521,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Ořechy vlašské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Petržel kudrnka, Petržel kudrnka, Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paštičky s krevetami a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme a spaříme vařící vodou, oloupeme je, rozkrojíme, zbavíme semen, pokrájíme je na čtvrtky a odložíme do misky. Cibuli s česnekem očistíme a pokrájíme nadrobno. Petrželku omyjeme, necháme odkapat a drobně pokrájíme. |
2 | V pánvi na rozpuštěném másle zpěníme cibuli s česnekem, přidáme k nim omyté krevety, které opečeme z každé strany 1-2 minuty. Ke krevetám přimícháme plnotučnou hořčici, petrželku, přilijeme víno, osolíme a opepříme podle chuti. Pak přimícháme dijonskou ostrou hořčici, bílé víno a osolíme podle chuti. |
3 | Pánev zakryjeme pokličkou a krevety ve víně dusíme přibližně 5 minut. Potom přimícháme rajčata. |
4 | Rozpečeme si předem upečené paštičky, naplníme je a ozdobíme snítkou zelené petrželky, vlašským ořechem a podáváme jako předkrm. |
5 | Paštičky: na pomoučeném vále si z čerstvého nebo mraženého listového těsta rozválíme plát silný přibližně 3-4 mm. Kulatou formičkou vykrojíme kolečka o průměru do 10 cm. |
6 | Z 2/3 těchto koleček opět vypichujeme malá kolečka o průměru 8 cm, která odložíme na plech vyložený pečícím papírem. Tato malá kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do předehřáté trouby upéct dozlatova. Pečeme při 200 °C asi 7-8 minut. Upečená kolečka použijeme jako pokličku na paštičky. Paštičky vytvoříme tak, že plné kolečko potřeme vajíčkem, na něj posadíme jeden vajíčkem potřený kroužek a na něj položíme druhý kroužek těsta. Když máme upečené "pokličky", dáme upéct do trouby paštičky které pečeme 8-12 minut dozlatova. |