Krevetové paštičky s Hermelínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetové paštičky s Hermelínem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 24825 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
paštičky | |
---|---|
250 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
náplň do paštiček | |
1 polévková lžíce | Kerblík |
125 g | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Vaječný bílek slepičí |
1 dl | Víno bílé |
125 g | Zakysaná smetana |
250 g | Žampiony čerstvé |
na ozdobu | |
2 ks | Kerblík |
120 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 159,0mg |
Draslík | 427,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 395,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Kerblík, Pepř bílý, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Víno bílé, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé, Kerblík mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650, Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevetové paštičky s Hermelínem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si upečeme paštičky z listového těsta. Na pomoučeném válu |
2 | si z listového těsta rozválíme plát silný přibližně 4 mm. Kulatou formičkou vykrojíme kolečka o průměru do 10 cm. |
3 | Z 2/3 těchto koleček opět vypichujeme menší kolečka o průměru 8 cm, která odložíme na plech vyložený pečícím papírem. Tato malá kolečka potřeme rozšlehaným bílkem a dáme do předehřáté trouby upéct dozlatova. Pečeme při 200 °C asi 5-8 minut. Upečená kolečka použijeme jako pokličku na paštičky. Paštičky ve formě košíčků vytvoříme tak, že plné kolečko potřeme rozšlehaným bílkem, na který položíme jeden kroužek, ten také potřeme bílkem a na něj položíme druhý kroužek těsta. Připravíme si dva plechy vyložené pečícím papírem. Když na jednom plechu máme upečené "pokličky", dáme upéct paštičky "košíčky" na druhém plechu, které pečeme 8-12 minut dozlatova. |
4 | Připravíme si náplň do paštiček. Malé žampiony očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Kerblík opláchneme, necháme odkapat, odložíme si pár snítek na ozdobu a ostatní kerblík posekáme nadrobno. |
5 | V pánvi na rozpuštěném másle zpěníme cibuli, potom k ní přidáme žampiony a dusíme do doby, až se nám odpaří tekutina. Potom přilijeme bílé víno a vaříme tak dlouho, až se nám odpaří polovina tekutiny. Pak přimícháme zakysanou smetanu, necháme přejít varem a pánev s ingrediencemi odstavíme. Žampiony v omáčce osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou podle chuti. Přimícháme pokrájený kerblík s uvařenými krevetami a touto náplní naplníme teplé paštičky. |
6 | Na každou naplněnou paštičku položíme "pokličku", na ni dáme plátek Hermelínu se snítkou kerblíku a servírujeme. |