Recept

Krevetové paštičky s Hermelínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 24825
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

paštičky
250 g Listové těsto
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Vejce slepičí
náplň do paštiček
1 polévková lžíce Kerblík
125 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř bílý
1,5 kávová lžička Sůl
1 dl Vaječný bílek slepičí
1 dl Víno bílé
125 g Zakysaná smetana
250 g Žampiony čerstvé
na ozdobu
2 ks Kerblík
120 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 442kJ
8% Sacharidy 30 g
55% Tuky 42 g
20% Sodík 407 mg
44% Bílkoviny 25 g

Krevetové paštičky s Hermelínem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si upečeme paštičky z listového těsta. Na pomoučeném válu

2

si z listového těsta rozválíme plát silný přibližně 4 mm. Kulatou formičkou vykrojíme kolečka o průměru do 10 cm.

3

Z 2/3 těchto koleček opět vypichujeme menší kolečka o průměru 8 cm, která odložíme na plech vyložený pečícím papírem. Tato malá kolečka potřeme rozšlehaným bílkem a dáme do předehřáté trouby upéct dozlatova. Pečeme při 200 °C asi 5-8 minut. Upečená kolečka použijeme jako pokličku na paštičky. Paštičky ve formě košíčků vytvoříme tak, že plné kolečko potřeme rozšlehaným bílkem, na který položíme jeden kroužek, ten také potřeme bílkem a na něj položíme druhý kroužek těsta. Připravíme si dva plechy vyložené pečícím papírem. Když na jednom plechu máme upečené "pokličky", dáme upéct paštičky "košíčky" na druhém plechu, které pečeme 8-12 minut dozlatova.

4

Připravíme si náplň do paštiček. Malé žampiony očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Kerblík opláchneme, necháme odkapat, odložíme si pár snítek na ozdobu a ostatní kerblík posekáme nadrobno.

5

V pánvi na rozpuštěném másle zpěníme cibuli, potom k ní přidáme žampiony a dusíme do doby, až se nám odpaří tekutina. Potom přilijeme bílé víno a vaříme tak dlouho, až se nám odpaří polovina tekutiny. Pak přimícháme zakysanou smetanu, necháme přejít varem a pánev s ingrediencemi odstavíme. Žampiony v omáčce osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou podle chuti. Přimícháme pokrájený kerblík s uvařenými krevetami a touto náplní naplníme teplé paštičky.

6

Na každou naplněnou paštičku položíme "pokličku", na ni dáme plátek Hermelínu se snítkou kerblíku a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept