Recept

Chňapal na dušené čekance s hořčičným dipem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24829

Ingredience

400 g Brambory
40 g Chutney mangové
600 g Chňapal červený
25 ml Citronová šťáva
10 g Cukr krupice
40 g Hořčice
20 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový
20 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
200 g Zakysaná smetana
6 ks Čekanka

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 073kJ
8% Sacharidy 27 g
39% Tuky 29 g
39% Sodík 782 mg
61% Bílkoviny 35 g

Chňapal na dušené čekance s hořčičným dipem postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, ochutíme máslem a nadrobno nasekanou pažitkou. Čekankové puky rozčtvrtíme, vyřízneme košťály a nakrájíme na větší kousky.

2

V pánvi rozehřejem máslo, čekanku osmahneme, okořeníme a dopečeme. Rybí filety očistíme, pokapeme citrónovou šťávou, necháme 10 minut odležet, osolíme, opepříme a na směsi olivového oleje a másla z obou stran dokřupava opečeme. Zakysanou smetanu dobře promícháme s hořčicí a mangovým chutney, popřípadě dochutíme cukrem, solí a pepřem.

3

Na talíře rozdělíme brambrory, porce ryby, ozdobíme čekankou a v mističkách podáváme hořčičný dip.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept