Chňapal na dušené čekance s hořčičným dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chňapal na dušené čekance s hořčičným dipem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24829 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Brambory |
6 ks | Čekanka |
600 g | Chňapal červený |
40 g | Chutney mangové |
25 ml | Citronová šťáva |
10 g | Cukr krupice |
40 g | Hořčice |
20 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej olivový |
20 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 87,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Čekanka, Citronová šťáva, Cukr krupice, Pažitka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chňapal červený, Chutney mangové, Hořčice, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chňapal na dušené čekance s hořčičným dipem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, ochutíme máslem a nadrobno nasekanou pažitkou. Čekankové puky rozčtvrtíme, vyřízneme košťály a nakrájíme na větší kousky. |
2 | V pánvi rozehřejem máslo, čekanku osmahneme, okořeníme a dopečeme. Rybí filety očistíme, pokapeme citrónovou šťávou, necháme 10 minut odležet, osolíme, opepříme a na směsi olivového oleje a másla z obou stran dokřupava opečeme. Zakysanou smetanu dobře promícháme s hořčicí a mangovým chutney, popřípadě dochutíme cukrem, solí a pepřem. |
3 | Na talíře rozdělíme brambrory, porce ryby, ozdobíme čekankou a v mističkách podáváme hořčičný dip. |