Recept

Chňapal s lehkou zeleninovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24830

Ingredience

1 kg Chňapal červený
1 ks Cibule
4 ks Cibulka jarní
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
4 ks Rajčata
5 g Sůl
300 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 738kJ
4% Sacharidy 15 g
22% Tuky 17 g
46% Sodík 929 mg
95% Bílkoviny 54 g

Chňapal s lehkou zeleninovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Rajčata oloupeme, odstraníme semínka a dužninu nadrobno nakrájíme. Zapékací misku vymažeme máslem. Na dno poklademe polovinu rajčat a polovinu nasekané cibule a na plátky nakrájené jarní cibulky. Dále položíme osolenou rybu a pokryjeme zbývající zeleninou. Posypeme nasekanou petrželkou a přilijeme vývar. Poklademe nakrájenými kousky másla. Rybu pečeme cca 30 minut, až je možné roztrhat ji lehce vidličkou.

2

Vyjmeme z mísy a uložíme do tepla. Vývar a zeleninu přemístíme do malého hrnce. Osolíme a opepříme, povaříme a zredukujeme asi na čtvrtinu. Mouku a zbývající máslo propracujeme a postupně přidáváme do omáčky, dokud nezhoustne.

3

Dle chuti osolíme a opepříme, přelijeme přes rybu. Ozdobíme zbývající petrželí.

Poznámka

Podáváme s rýží či bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept