Chňapal s lehkou zeleninovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chňapal s lehkou zeleninovou omáčkou
Chňapal s lehkou zeleninovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24830 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Chňapal červený |
1 ks | Cibule |
4 ks | Cibulka jarní |
60 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
5 g | Sůl |
300 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 110,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibulka jarní, Rajčata, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chňapal červený, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chňapal s lehkou zeleninovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata oloupeme, odstraníme semínka a dužninu nadrobno nakrájíme. Zapékací misku vymažeme máslem. Na dno poklademe polovinu rajčat a polovinu nasekané cibule a na plátky nakrájené jarní cibulky. Dále položíme osolenou rybu a pokryjeme zbývající zeleninou. Posypeme nasekanou petrželkou a přilijeme vývar. Poklademe nakrájenými kousky másla. Rybu pečeme cca 30 minut, až je možné roztrhat ji lehce vidličkou. |
2 | Vyjmeme z mísy a uložíme do tepla. Vývar a zeleninu přemístíme do malého hrnce. Osolíme a opepříme, povaříme a zredukujeme asi na čtvrtinu. Mouku a zbývající máslo propracujeme a postupně přidáváme do omáčky, dokud nezhoustne. |
3 | Dle chuti osolíme a opepříme, přelijeme přes rybu. Ozdobíme zbývající petrželí. |
Poznámka
Podáváme s rýží či bramborami.