Chňapal s pikantní ananasovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chňapal s pikantní ananasovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24831 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Ananas |
600 g | Chňapal červený |
3 ks | Cibulka jarní |
50 g | Med včelí |
100 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
10 g | Tabasco |
60 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 55,5mg |
Draslík | 918,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,7mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Cibulka jarní, Med včelí, Paprika červená, Tabasco, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chňapal červený, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chňapal s pikantní ananasovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Zázvor jemně nasekáme, cibulky i s kusem zelené části nakrájíme nahrubo, papriku na kostičky. Okapaný ananas nakrájíme na kousky. |
2 | Předehřejeme gril. Filety rozložíme na plech potřený olejem a vložíme přibližně 15 cm pod gril. Grilujeme 12-15 minut, vyzkoušíme vidličkou, zda se maso rozpadá. |
3 | V pánvičce rozehřejeme olej a minutu na něm osmahneme cibulky, papriku a zázvor. Přidáme ananas a med. Povaříme 3-4 minuty, zakápneme tabascem a ještě povaříme asi 1-2 minuty. |
4 | Filety rozložíme na talíře a doplníme omáčkou. Podáváme s rýží nebo pečivem. |