Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24832

Ingredience

80 g Anglická slanina
1 ks Cibule
30 ml Citronová šťáva
1 ks Citrony
2 ks Hřebíček
400 g Mořský jazyk
1 ks Mrkev kořen
200 g Máslo čerstvé
120 g Pažitka
10 ks Pepř černý celý
60 ml Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
150 ml Víno bílé
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 960 kcal
Kilojoule 4 015kJ
25% Sacharidy 91 g
191% Tuky 143 g
64% Sodík 1 g
66% Bílkoviny 37 g

Jazyk pečený v alobalu postup přípravy receptu:

1

Jazyky vně i uvnitř nasolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Z hlav a ploutví, vody, soli, celého pepře, hřebíčku, cibule a kolečka nakrájené mrkve uvaříme vývar, který vaříme cca 20 minut. Procedíme a ještě vaříme, až se objem zredukuje přibližně na 120 ml.

2

Připravíme čtyři kusy alobalu dvakrát větší, než jsou ryby, a vymažeme máslem. Ryby položíme doprostřed, na ně položíme vždy plátek slaniny a plátek citronu, vše zabalíme. Na plechu je vložíme na rošt do trouby předehřáté na 230 °C a pečeme zhruba 10-15 minut.

3

Nadrobno nakrájíme šalotku a povaříme se smetanou, až se tekutina zredukuje na jednu lžíci. Rybí vývar povaříme se smetanou. Máslo se šalotkovo-vinnou směsí a pažitkou rozmixujeme na hladkou pastu. Při mírné teplotě zahřejeme rybí vývar, po kouscích za stálého šlehání přidáváme šalotkovo-pažitkové máslo, aby vznikla krémová omáčka.

4

Balíčky s rybami opatrně otevřeme, ryby necháme vyklouznout na talíře, přelijeme omáčkou a nazdobíme slaninou a citrónem.

Poznámka

Jako přílohu je možné zvolit bramborovou kaši.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept