Jazyk pečený v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jazyk pečený v alobalu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24832 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
2 ks | Hřebíček |
200 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mořský jazyk |
1 ks | Mrkev kořen |
120 g | Pažitka |
10 ks | Pepř černý celý |
2 ks | Šalotka |
60 ml | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 127,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 60g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 101,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Citronová šťáva, Citrony, Hřebíček, Pažitka, Pepř černý celý, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Mrkev kořen, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jazyk pečený v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Jazyky vně i uvnitř nasolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Z hlav a ploutví, vody, soli, celého pepře, hřebíčku, cibule a kolečka nakrájené mrkve uvaříme vývar, který vaříme cca 20 minut. Procedíme a ještě vaříme, až se objem zredukuje přibližně na 120 ml. |
2 | Připravíme čtyři kusy alobalu dvakrát větší, než jsou ryby, a vymažeme máslem. Ryby položíme doprostřed, na ně položíme vždy plátek slaniny a plátek citronu, vše zabalíme. Na plechu je vložíme na rošt do trouby předehřáté na 230 °C a pečeme zhruba 10-15 minut. |
3 | Nadrobno nakrájíme šalotku a povaříme se smetanou, až se tekutina zredukuje na jednu lžíci. Rybí vývar povaříme se smetanou. Máslo se šalotkovo-vinnou směsí a pažitkou rozmixujeme na hladkou pastu. Při mírné teplotě zahřejeme rybí vývar, po kouscích za stálého šlehání přidáváme šalotkovo-pažitkové máslo, aby vznikla krémová omáčka. |
4 | Balíčky s rybami opatrně otevřeme, ryby necháme vyklouznout na talíře, přelijeme omáčkou a nazdobíme slaninou a citrónem. |
Poznámka
Jako přílohu je možné zvolit bramborovou kaši.