Recept

Pečené filety z jazyka s bramborovo-hříbkovou kaší

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24834
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

400 g Brambory
15 ks Cibulka jarní
1 špetka Cukr krupice
250 g Hříbky čerstvé
240 g Máslo čerstvé
1 kg Mořský jazyk
5 g Pepř černý mletý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 843 kcal
Kilojoule 3 526kJ
7% Sacharidy 24 g
79% Tuky 59 g
47% Sodík 931 mg
100% Bílkoviny 56 g

Pečené filety z jazyka s bramborovo-hříbkovou kaší postup přípravy receptu:

1

Oloupané cibulky nakrájíme nadrobno. V pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené cibulky, špetku cukru, osolíme a opepříme. Zastříkneme vodou, přivedeme k varu a cca 25 minut dusíme na mírném ohni. Uchováme teplé ve vodní lázni.

2

Houby nakrájíme nahrubo. Uvaříme brambory doměkka. Scedíme a rozmačkáme, do směsí přidáme nasekané houby, smetanu, máslo, osolíme, opepříme a našleháme na jemnou kaši.

3

Vývar přivedeme k varu a množství zredukujeme na polovinu. V dalším hrnci necháme zezlátnout máslo, do kterého všleháme zredukovaný vývar. Zhoustlou omáčku uchováme v teplé vodní lázni.

4

Omyté a osušené filety osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme máslo a filety zprudka opékáme. Přemístíme do pekáčku a 5 minut dopékáme v troubě předehřáté na cca 180 °C.

5

Filety položíme na předehřáté talíře, doplníme kaší, opečenými cibulkami a zlehka zalijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept