Recept

Filety z jazyka s bylinkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24836

Ingredience

60 g Bylinky čerstvé - svazek
25 ml Citronová šťáva
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
600 g Mořský jazyk
50 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
100 ml Víno bílé
250 ml Vývar rybí
80 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 499kJ
4% Sacharidy 14 g
22% Tuky 17 g
42% Sodík 832 mg
57% Bílkoviny 32 g

Filety z jazyka s bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme bílé víno, přidáme rybí vývar a nadrobno nasekané bylinky. Vše povaříme, tyčovým mixérem rozmixujeme a propasírujeme hustým sítem. Ještě jednou krátce povaříme. Přidáme zakysanou smetanu a necháme mírně vařit.

2

Filety očistíme, pokapeme citrónovou šťávou a okořeníme solí a pepřem. Lehce poprášíme moukou a opečeme po každé straně 3-4 minuty v pánvi na rozehřátém másle.

3

Filety přemístíme na předehřáté talíře, přelejeme omáčkou a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept