Filety z jazyka s bylinkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety z jazyka s bylinkovou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24836 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Bylinky čerstvé - svazek |
25 ml | Citronová šťáva |
50 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mořský jazyk |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar rybí |
80 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 97,4mg |
Draslík | 664,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filety z jazyka s bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme bílé víno, přidáme rybí vývar a nadrobno nasekané bylinky. Vše povaříme, tyčovým mixérem rozmixujeme a propasírujeme hustým sítem. Ještě jednou krátce povaříme. Přidáme zakysanou smetanu a necháme mírně vařit. |
2 | Filety očistíme, pokapeme citrónovou šťávou a okořeníme solí a pepřem. Lehce poprášíme moukou a opečeme po každé straně 3-4 minuty v pánvi na rozehřátém másle. |
3 | Filety přemístíme na předehřáté talíře, přelejeme omáčkou a hned podáváme. |