Závitky z jazyka s krevetovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z jazyka s krevetovou náplní
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24839 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
25 ml | Citronová šťáva |
100 g | Krevety tygří - loupané |
25 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mořský jazyk |
30 g | Pažitka |
5 g | Pepř bílý |
1 špetka | Šafrán |
1 ks | Šalotka |
40 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
200 ml | Víno portské |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 138,3mg |
Draslík | 861,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pažitka, Pepř bílý, Šalotka, Strouhanka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Šafrán, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z jazyka s krevetovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Filety z jazyka pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Krevety se strouhankou a zakysanou smetanou rozmixujeme. Vmícháme nadrobno nasekanou pažitku a nádivku ochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Filety namažeme nádivkou a zavineme. |
2 | V hrnci zahřejeme máslo, zesklovatíme nadrobno nasekanou šalotku, ochutíme šafránem a krátce zpěníme. Zalijeme portským vínem, provaříme, přidáme smetanu a 2 minuty povaříme. Závitky vložíme do hrnce a přikryté necháme 6-8 minut táhnout. |
3 | Podáváme s mladými dušenými zelenými fazolkami. |