Filety z jazyka v pažitkové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety z jazyka v pažitkové omáčce
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24841 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
25 ml | Citronová šťáva |
50 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mořský jazyk |
120 g | Pažitka |
5 g | Pepř bílý |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 107,0mg |
Draslík | 711,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 65,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filety z jazyka v pažitkové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozpustíme v široké pánvi s vyšším okrajem a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Podlijeme bílým vínem a zredukujeme přibližně na třetinu. Přidáme smetanu a zredukujeme omáčku téměř na polovinu, až získá krémovou konzistenci, pak vmícháme nadrobno nasekanou pažitku a omáčku dochutíme solí a pepřem. Filety z jazyka pokapeme citrónovou šťávou, lehce osolíme a opepříme. Vložíme do pažitkové omáčky a na mírném ohni necháme 4-5 minut táhnout. |