Jednoduchý recept

Dušená locika se šťávou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 24842
Kategorie: Přílohy

Ingredience

50 g Cibule
200 ml Hovězí vývar základní
50 g Karotka
4 ks Locika salátová
40 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
50 g Slanina vepřová
10 g Solamyl
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 844kJ
4% Sacharidy 14 g
19% Tuky 14 g
26% Sodík 525 mg
13% Bílkoviny 7 g

Dušená locika se šťávou postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na kolečka, karotku také na kolečka, slaninu na nudličky, petrželku posekáme, lociky pokrájíme nahrubo.

2

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme slaninu a půl minuty restujeme. Přidáme cibuli s karotkou, opět chvilku orestujeme a nyní přidáme lociky a petrželku. Osolíme a opepříme. Chvilku podusíme a celou pánev překlopíme do pekáče. Podlijeme trochou vývaru, pekáč zakryjeme a vložíme do trouby. Vaříme 15 minut, pekáč odkryjeme, zahustíme solamylem a pár minut odkryté povaříme, aby šťáva zhousla.

3

Podáváme k pečeným masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept