Dušená locika se šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená locika se šťávou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 24842 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
50 g | Cibule |
200 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Karotka |
4 ks | Locika salátová |
40 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
50 g | Slanina vepřová |
10 g | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 20,5mg |
Draslík | 721,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Karotka, Locika salátová, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená locika se šťávou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kolečka, karotku také na kolečka, slaninu na nudličky, petrželku posekáme, lociky pokrájíme nahrubo. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme slaninu a půl minuty restujeme. Přidáme cibuli s karotkou, opět chvilku orestujeme a nyní přidáme lociky a petrželku. Osolíme a opepříme. Chvilku podusíme a celou pánev překlopíme do pekáče. Podlijeme trochou vývaru, pekáč zakryjeme a vložíme do trouby. Vaříme 15 minut, pekáč odkryjeme, zahustíme solamylem a pár minut odkryté povaříme, aby šťáva zhousla. |
3 | Podáváme k pečeným masům. |