Humří terina se pstruhy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Humří terina se pstruhy
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 24843 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
humří paštika | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Humr |
2 špetka | Pepř cayenský |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2,5 dl | Zakysaná smetana |
na ozdobu | |
8 ks | Humr |
1 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
Humří terina se pstruhy | |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1,5 kg | Pstruh |
0,8 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 3g |
Draslík | 10g |
Vláknina | 578,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 47,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Humr, Pepř cayenský, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Humr, Citronová šťáva, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Humří terina se pstruhy postup přípravy receptu:
1 | Z očištěných a omytých pstruhů s růžovým masem si připravíme filety bez kostí, které osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem, |
2 | pokapeme citronovou šťávou a odložíme na talíř. |
3 | Do velkého hrnce si dáme vodu a když se vaří, ponoříme do ní humry (scampi), necháme ve vodě asi minutu, humry vytáhneme, necháme zchladit. Odstraníme krunýře, vybereme maso a rozmixujeme je se smetanou a vejci. Pak humří paštiku dáme do mísy, přidáme sůl, cayenský pepř a citronovou šťávu podle chuti a vše dobře promícháme. |
4 | Nádobu na terinu vymažeme olejem a celou obložíme plátky pstruha (kromě dvou) tak, aby se kůží dotýkaly nádoby a konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby. Pak formu naplníme humří paštikou, konce plátků přehneme dovnitř a navrch položíme dva plátky pstruha s kůží navrch. Formu zakryjeme alobalem a nádobu ponoříme do pekáče s vroucí vodou a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Terinu pečeme přibližně 1 hodinu při 175 °C. Upečenou necháme vychladnout a pak ji odložíme do chladničky minimálně na 10 hodin. |
5 | Druhý den terinu vyklopíme na mísu, opatrně odstraníme kůži ze pstruhů, nakrájíme ji na porce, které zatím nedáváme na talíře. |
6 | Čerstvé humry uvolníme z krunýřů, necháme jim ocas a uděláme do každého podélně zářez. Krátce je z každé strany opečeme v pánvi na olivovém oleji s bylinkovým máslem. Opékáme je přibližně 3 minuty. |
7 | Opečeného humra položíme na pokrájenou humří terinu a servírujeme s plátky chemicky neošetřeného citronu. |