Recept

Humří terina se pstruhy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 24843
Kategorie: Paštiky, Aspiky, Teriny

Ingredience

humří paštika
1 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Humr
2 špetka Pepř cayenský
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2,5 dl Zakysaná smetana
na ozdobu
8 ks Humr
1 polévková lžíce Máslo bylinkové
2 polévková lžíce Olej olivový
Humří terina se pstruhy
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř bílý
1,5 kg Pstruh
0,8 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

181% Kalorie 3,564 kcal
Kilojoule 14 913kJ
5% Sacharidy 19 g
101% Tuky 76 g
507% Sodík 10 g
1176% Bílkoviny 661 g

Humří terina se pstruhy postup přípravy receptu:

1

Z očištěných a omytých pstruhů s růžovým masem si připravíme filety bez kostí, které osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem,

2

pokapeme citronovou šťávou a odložíme na talíř.

3

Do velkého hrnce si dáme vodu a když se vaří, ponoříme do ní humry (scampi), necháme ve vodě asi minutu, humry vytáhneme, necháme zchladit. Odstraníme krunýře, vybereme maso a rozmixujeme je se smetanou a vejci. Pak humří paštiku dáme do mísy, přidáme sůl, cayenský pepř a citronovou šťávu podle chuti a vše dobře promícháme.

4

Nádobu na terinu vymažeme olejem a celou obložíme plátky pstruha (kromě dvou) tak, aby se kůží dotýkaly nádoby a konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby. Pak formu naplníme humří paštikou, konce plátků přehneme dovnitř a navrch položíme dva plátky pstruha s kůží navrch. Formu zakryjeme alobalem a nádobu ponoříme do pekáče s vroucí vodou a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Terinu pečeme přibližně 1 hodinu při 175 °C. Upečenou necháme vychladnout a pak ji odložíme do chladničky minimálně na 10 hodin.

5

Druhý den terinu vyklopíme na mísu, opatrně odstraníme kůži ze pstruhů, nakrájíme ji na porce, které zatím nedáváme na talíře.

6

Čerstvé humry uvolníme z krunýřů, necháme jim ocas a uděláme do každého podélně zářez. Krátce je z každé strany opečeme v pánvi na olivovém oleji s bylinkovým máslem. Opékáme je přibližně 3 minuty.

7

Opečeného humra položíme na pokrájenou humří terinu a servírujeme s plátky chemicky neošetřeného citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept