Jednoduchý recept

Rizoto s locikou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 24846
Kategorie: Rizota

Ingredience

30 g Anglická slanina
30 g Cibule
200 ml Hovězí vývar základní
30 g Karotka
2 ks Locika salátová
40 g Máslo čerstvé
120 ml Omáčka rajčatová
2 špetka Pepř černý mletý
250 g Rýže dušená
1 kávová lžička Sůl
30 g Šunka dušená
50 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 135kJ
6% Sacharidy 21 g
21% Tuky 16 g
40% Sodík 796 mg
21% Bílkoviny 12 g

Rizoto s locikou postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpustíme máslo a přisypeme nudličky vepřové slaniny a šunky. Orestujeme, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a karotku, chvilku podusíme a celou pánev překlopíme do pekáče.

2

Lociku pokrájíme nadrobno a přidáme do pekáče, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, pekáč zakryjeme a vložíme do trouby. Dusíme 10 minut. Pekáč odkryjeme a pečeme odkryté asi 5 minut, aby se šťáva co nejvíce odpařila.

3

Zeleninu s masem smícháme s dušenou rýží a strouhaným sýrem, zbytek šťávy z pekáče smícháme s rajčatovou omáčkou a podáváme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept