Rizoto s locikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s locikou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 24846 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
30 g | Anglická slanina |
30 g | Cibule |
200 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Karotka |
2 ks | Locika salátová |
40 g | Máslo čerstvé |
120 ml | Omáčka rajčatová |
2 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Šunka dušená |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 29,4mg |
Draslík | 492,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí vývar základní, Karotka, Locika salátová, Omáčka rajčatová, Rýže dušená, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s locikou postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpustíme máslo a přisypeme nudličky vepřové slaniny a šunky. Orestujeme, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a karotku, chvilku podusíme a celou pánev překlopíme do pekáče. |
2 | Lociku pokrájíme nadrobno a přidáme do pekáče, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, pekáč zakryjeme a vložíme do trouby. Dusíme 10 minut. Pekáč odkryjeme a pečeme odkryté asi 5 minut, aby se šťáva co nejvíce odpařila. |
3 | Zeleninu s masem smícháme s dušenou rýží a strouhaným sýrem, zbytek šťávy z pekáče smícháme s rajčatovou omáčkou a podáváme zvlášť. |