Vařené kaštany - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené kaštany
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 24849 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
10 g | Celer bulvový |
200 g | Kaštany jedlé |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 98 kcal
Kilojoule 412kJ
6% Sacharidy 22 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 6 mg
1% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 248,5mg |
Vláknina | 80,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Kaštany jedlé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Vařené kaštany postup přípravy receptu:
1 | Kaštany vyskládáme na plech a vložíme je na 6 minut do trouby, aby se daly lehce oloupat. |
2 | Kaštany vyndáme z trouby, oloupeme, vložíme do hrnce, přidáme kousek celeru, zalijeme vodou a vaříme asi 30 minut. Příliš nemícháme, aby se nerozpadly. |
3 | Uvařené kaštany scedíme a podáváme jako oblohu. |