Recept

Terina z candáta s krabím masem a mušlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 24851
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

flambované mušle
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
500 g Mušle slávky
6 ks Mušle svatojakubské
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř bílý
1 ks Šalotka
1,3 dl Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
rybí paštika
400 g Candát obecný
1 dl Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rohlíky bílé
1,3 dl Sherry brandy
0,7 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,8 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí
na oblohu
2 ks Citrony
1 ks Kapie
Terina z candáta s krabím masem a mušlemi
75 g Krabí maso mražené
200 g Slanina vepřová

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 915 kcal
Kilojoule 3 828kJ
16% Sacharidy 57 g
62% Tuky 47 g
86% Sodík 2 g
85% Bílkoviny 48 g

Terina z candáta s krabím masem a mušlemi postup přípravy receptu:

1

Nejdříve pořádně rozpálíme ve velké pánvi olivový olej. Do něj vložíme omyté, osušené, osolené a opepřené mušle sv. Jakuba a slávky a restujeme je 1,5 minuty, aby na povrchu zezlátly. S mušlemi nehýbeme, neposunujeme je. Pak je obrátíme, přidáme trochu másla a vypneme plotýnku a necháme takto odpočívat ještě tak 2-3 minuty.

2

Potom je vyjmeme a na tom samém tuku zpěníme očištěnou, drobně pokrájenou cibulku, přidáme k ní znovu mušle, přilijeme 2 cl koňaku, který zažehneme a flambujeme.

3

2 rohlíky pokrájené na kolečka namočíme do mléka. Plátky candáta omyjeme, nadrobno pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme k němu žloutky, petrželku, pažitku, pepř, sůl a 2 cl koňaku. Vše vymícháme v hladkou hmotu, pak přidáme namočené rohlíky, 25 g rozpuštěného másla, smetanu a znovu vše zamícháme do rybí paštiky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který nakonec lehce zapracujeme do paštiky, a dáme vychladit na 30 minut do chladničky.

4

Nádobu na terinu vyložíme dlouhými tenkými plátky slaniny tak, aby okraje slaniny visely alespoň 5 cm přes okraj nádoby. Pak nádobu vyložíme 1/3 rybí paštiky, doprostřed rozložíme vařené krabí maso a mušle sv. Jakuba se slávkami, zakryjeme druhou třetinou rybí paštiky, na ni dáme znovu krabí maso a mušle. Vše zakryjeme zbytkem rybí paštiky a pokryjeme přehnutými plátky slaniny. Nádobu uzavřeme, dáme ji do pekáče s horkou vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Terinu pečeme téměř 1 a 1/2 hodiny při 175 °C.

5

Vychladlou rybí terinu necháme v chladničce 12 hodin.

6

Porce servírujeme s plátky citronu a červenou kapií.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept