Ramanův malinový džem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ramanův malinový džem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 24853 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
195 g | Maliny |
14 g | Máslo čerstvé |
20 g | Med včelí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 16,8mg |
Draslík | 304,9mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Maliny, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ramanův malinový džem postup přípravy receptu:
1 | V malém hrnci rozpustíme na středním plameni máslo. Pomalu přidáváme med. Vmícháváme ho do másla, dokud se nerozpustí. Přidáme čerstvé maliny a necháme všechny přísady 5-10 minut provařit, dokud nezhoustnou. |
2 | Uchováváme v lednici v uzavíratelné nádobě. Takto nám vydrží 2 až 3 týdny. |
Poznámka
Než zkusíme maliny, počkáme alespoň tři měsíce po odeznění příznaků.