Terina ze štiky s lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Terina ze štiky s lososem
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24854 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
mořská ryba | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 plátek | Mořský jazyk |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 kávová lžička | Sůl |
směs ze štiky | |
1 kávová lžička | Kopr čerstvý |
100 g | Máslo čerstvé |
2,5 dl | Mléko plnotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
3 polévková lžíce | Smetana zakysaná 14% |
600 g | Štika obecná |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Veka |
obloha | |
1 ks | Citrony |
1 ks | Okurka salátová |
Terina ze štiky s lososem | |
4 plátek | Losos uzený |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 318,4mg |
Draslík | 291,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 499,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 423,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pepř cayenský, Sůl, Kopr čerstvý, Muškátový oříšek, Pepř bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Citrony, Okurka salátová, Losos uzený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Olej olivový, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Smetana zakysaná 14%, Štika obecná, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej slunečnicový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Terina ze štiky s lososem postup přípravy receptu:
1 | Plátky štiky bez kostí posekáme na drobné kousky a dáme je do mixeru. Přidáme vejce, žloutek, veku namočenou v mléce, zakysanou smetanu, lžičku kopru a vše rozmixujeme. Směs dáme do mísy, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku podle chuti. |
2 | Plátky mořského jazyka potřeme rozetřeným česnekem. V pánvi rozpálíme olivový olej s máslem a plátky jazyka krátce restujeme z každé strany. Pak je osolíme a opepříme a odložíme na talíř. |
3 | Nádobu na terinu vymažeme slunečnicovým olejem (2 lžíce) a vyložíme ji plátky uzeného lososa tak, aby okraje lososa visely alespoň 5-6 cm přes okraj nádoby. Pak formu naplníme polovinou směsí ze štiky, položíme na ni plátky mořského jazyka, rozetřeme druhou polovinu rybí směsi a zakryjeme přehnutými plátky uzeného lososa, nádobu uzavřeme, dáme ji do pekáče s horkou vodou a vložíme do předehřáté trouby upéct. Terinu pečeme 1 hodinu při 175 °C. |
4 | Vychladlou terinu ze štiky s lososem necháme v chladničce 12 hodin. |
5 | Porce servírujeme s plátky citronu a čerstvou salátovou okurkou. |