Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 24855

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Cibule
3 ks Hřebíček
1 špetka Kardamom
1 kávová lžička Kurkuma
1 špetka Muškátový oříšek
910 g Máslo čerstvé
1 špetka Skořice mletá
12 g Zázvor celý
10 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

345% Kalorie 6,816 kcal
Kilojoule 28 518kJ
10% Sacharidy 35 g
1003% Tuky 753 g
1% Sodík 20 mg
20% Bílkoviny 11 g

Kořeněné máslo GHEE postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci pomalu rozpustíme na mírném plameni máslo; nenecháme ho zhnědnout. Přivedeme máslo k varu a vmícháme nahrubo nasekanou cibuli a česnek, oloupaný a nastrouhaný zázvor, hřebíček, kurkumu, skořici, muškátový oříšek a chilli koření. Snížíme plamen a necháme v nezakrytém hrnci probublat 45 minut. Mléčná usazenina na dně hrnce by měla zezlátnout a máslo nahoře by mělo být průhledné.

2

Čirou tekutinu pomalu nalijeme přes jemnou gázu do misky.

3

Mléčnou usazeninu odstraníme, stejně tak i veškeré další usazeniny z tekutiny.

4

Tekuté ghee nalijeme do sklenice. Pořádně uzavřeme a uchováme v lednici maximálně 2 měsíce.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept