Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 24856
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

110 g Máslo čerstvé
400 ml Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
250 g Šunka dušená
100 g Sýr Eidam uzený 45%
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 590kJ
4% Sacharidy 14 g
37% Tuky 28 g
4% Sodík 79 mg
34% Bílkoviny 19 g
Šunkové suflé

Šunkové suflé postup přípravy receptu:

1

Mléko ohřejeme a postupně do něj vmícháme všechnu mouku a 100 g rozpuštěného másla. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Ze směsi uvaříme bešamelovou omáčku.

2

Šunku umeleme najemno a vmícháme do připravené omáčky. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a vaječné žloutky. Dobře promícháme.

3

Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a přidáme k vzniklé bešamelové směsi.

4

Zapékací formu vytřeme máslem a naplníme bešamelovou omáčkou.

5

Pečeme při 200 °C cca 30 minut.

6

Ihned podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept